O nas
Przed kilku laty odrodziła się myśl odnowy warzywnika. Zakupiłam sprzęt do uprawy i się zaczęło :). Uwielbiam prace w ogrodzie, przetwarzanie warzyw, owoców, ziół, kwiatów. Z czasem ogród powiększam o nowości. W roku bieżącym tworzę zielnik. Mój mąż Zygmunt wspomaga mnie w tych poczynaniach konstruując skrzynie, inspekt, podwyższone grządki. Praca w ogrodzie to zdrowie, satysfakcja i rozwój pasji.
Pasja do wytwarzania wyrobów domowych zrodziła się podczas uprawy warzywnika i sadu. Plony są bardzo zadawalająca i nie byliśmy ich w stanie spożyć. Zgromadziły się nadwyżki, ale by nie marnować pożywienia, zaczęłam obdarowywać znajomych. Ktoś mi uświadomił, że rozdawanie owszem , ale to też koszty opakowań , które ponoszę. Zaczęłam więc sprzedawać. Moje produkty cieszą się powodzeniem i niech tak zostanie. Życzę udanych zakupów i na zdrowie 🙂
Jestem też artystką. Wykonuję rękodzieło różne. Zachęcam do oglądania moich poczynań na youtube
(2) Facebook
https://www.youtube.com/results?search_query=wyroby+joli
Pomysł na biznes:
Pasja uprawy ogrodu rodziła się przez wiele lat. Rozwijała się, gromadziłam wyroby, obdarowywałam znajomych w końcu zaczęłam sprzedawać i widzę , ze jest wielu chętnych na produkty z pierwszej ręki i bez konserwantów i sztucznych smaków i zapachów. Wiele osób jest uczulonych od żywności przetwarzanej i konserwowanej. Jesli jest Klient niech i będzie dobrej jakości produkt.
Historia:
Historia przetwórstwa to dziedzictwo pokoleniowe. Jako dziecko pomagałam babci, mamie a teraz ja przekazuję moim dzieciom i wnukom, to raduje serce moje, ale i Klientów
O produkcji:
Już od lutego wysiewam nasiona niektórych warzyw, następnie pikuję, w maju wysadzam na grządki, do inspektu. Ogród zasilany jest gnojówkami ziołowymi ( pokrzywa, wrotycz, lawenda i te rośliny, które rosną na mojej łące). Jesli pojawiają się mszyce czy inne szkodniki stosuję opryski wrotyczowe z dodatkiem naturalnych substancji tak aby nie szkodziły owadom. Przez okres zimy dokarmiamy ptaki dlatego też nie ma w ogrodzie za wiele szkodników. Zbiory są zadawalające, sukcesywnie przetwarzane w domowych warunkach i tradycyjnie.
Czym wyróżniają się nasze produkty?:
Wyjątkowymi smakami, konsystencją, kolorem. Konserwowane metodami tradycyjnymi bez ulepszaczy, barwników czy smaków. Np powidła śliwkowe nie są piękne czerwone a brunatne, gdyż kilkudniowe smażenie powoduje utratę koloru, ale zachowuje najważniejsze właściwości smakowe i zdrowotne.
Kiedy najlepiej kupować nasze produkty?:
Produkty w słoikach cały rok zachowują walory smakowe czy zdrowotne. Herbaty ziołowe fermentowane powinno się spożyć w ciągu roku. Kiszonki tj kapustę do pół roku.
Produkty:
Wiodącym produktem są syropy owocowe i ziołowe. Kolejnymi są dżemy, konfitury, grzyby marynowane, przeciery warzywne, kiszone - ogórki, kapusta, warzywa, sok z buraka, przeciery ogórkowe i pomidorowe, octy ziołowe, owocowe i warzywne - są niezastąpionym lekiem dla człowieka, nalewki ziołowe - niezastąpiony lek w wielu dolegliwościach, suszone pestki winogron- lek niezastąpiony
Doradztwo w sprzedaży:
Jeśli Klient ma potrzebę dowiedzieć się więcej o produkcie, przekazuję wiedzę, odsyłam do lektury z ochotą.
Usługi:
Oprócz pasji przetwarzania świadczę usługi psychoterapeutyczne, szkolenia, warsztaty zielarskie, rękodzieła ludowego
Współpraca z klientami:
Każdy Klient to odrębna historia. Jako psychoterapeuta umiem słuchać a w razie potrzeby pokierować w odpowiednim kierunku, doradzić. Wielu Klientów wraca już kilka lat po produkty, rozmowy, wiedzę.
Dowód społeczny:
Działając również na polu społecznym - prowadzę Zespół Pieśni Cyraneczki oraz koło gospodyń, biorę udział w wielu konkursach kulinarnych, imprezach, festiwalach w których zdobywamy dyplomy, nagrody, wyróżnienia za swoją działalność.