Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Usia Siusia Sylwia Danisiewicz

O nas

USIA SIUSIA   powstała w 2020 roku, Tworzą ją dwie zwariowane kobiety matka i córka, które kochają polską kulturę ludową jej bogactwo, różnorodność i piękno. Zależy nam by doceniać to co polskie nawiązywać do tradycji i natury. Krzewić kulturę ludową i wytwarzać wyroby rękodzielnicze

Podkreślić swój indywidualizm oraz zaakcentować sprzeciw wobec masowej produkcji.

 


Pomysł na biznes:

Narodził się z potrzeby serca za tym co ulotne.. Robienie przetworów to styl bycia mający coś z nostalgii za tym co minione. My traktujemy robienie przetworów jako przyjemność, a nawet sztukę a nie konieczność..Tylko wtedy będą znakomite, a w swoim smaku oddadzą całą miłość i dobry nastrój gospodyni.

Historia:

Jak ktoś kiedyś o mnie powiedział" śpiewa ,tańczy ,recytuje i w kuchni się realizjue".Stało się moją siłą napędową. w 2020 roku ze względu na kłopoty zdrowotne i pandemię.Byłam zmuszona zostawić to co kocham po 25 latach przestałam prowadzić Zespół Pieśni i Tańca " Bystrzyca" i co dalej robić ? Babcia z mamą wpoiły mi , iż pełna spiżarnia jest oznaką wzorowo prowadzonego gospodarstwa domowego..Dzieci stwierdziły dziel się nadwyżkami i tak się zaczęło. . Tworzymy je z pasją tak od serducha dla rodziny i dzielimy się z wami naszą dalszą rodziną.

O produkcji:

Chcę przede wszystkim zachować dla kolejnych pokoleń prawdziwe smaki domowych przetworów. .Moje skarby zamykam w szklanych słoiczkai butelkach by móc ponownie opakowanie wykorzystać. Nasze inspiracje zależą od urodzaju, który w każdym sezonie jest inny. Powoduje to, że produkuję krótkie serie roduktów. Większość owoców wykorzystywanych do produkcji przetworów zbieramy z córką samodzielnie z ogrodu czy warzywniaka, dostajemy od znajomych czy sąsiadów mówiąc masz przerób by się nie zmarnowało., Wszystko jest ręcznie robione w zaciszu domowym począwszy od zbioru owoców, warzyw, ziół po etykiety i ozdoby słoiczka.

Czym wyróżniają się nasze produkty?:

Przetwory to magia wymagająca czasu z dodatkiem szczypty cierpliwości. Są one pozbawione konserwantów. sztucznych barwników i aromatów wydobywamy smak długo je smażąc by uzyskały odpowiednią gęstość. Są tworzone z mozołem ale to wszystko po to by zachować smak i aromat. Warzywa i owoce rosną na nawozie gołębim i kurzym z własnej produkcji. Mąż jest hodowcą gołębi pocztowych a szwagierka kur. !00 procent owoców +cukier i przyprawy oraz sok z cytryny lub pomarańczy i, tajemnice babci i włożone serducho= PYCHOTA . Mniam!!!

Kiedy najlepiej kupować nasze produkty?:

Kiedy państwa najdzie ochota oraz jak jest potrzeba. Trzeba je pokochać wtedy smakują najlepiej. . Tylko trzeba pamiętać iż w zależności od zebranej ilości nie zawsze mogą być dostępne..Przerabiam to co zbiorę więc nie są to wielkie ilości, . Dbam o jakość i smak .

Produkty:

Wytwarzam tradycyjne konfitury z owoców sezonowych lecz nie mniej smakowite i oryginalne są te smażone z warzyw i owoców egzotycznych. Produkuję soki i syropy z ziół i owoców domowych i leśnych w zależności ile mi starczy czasu. Obrodzą pomidory i cukinia powstaną KECZUPY, przeciery lub w całości zagotowane w słoiczku. Paprykę dostanę od sąsiada robię AJWAR.. Czosnek , cebula i chrzan obrodzi + miód z sąsiedzkiej pasieki powstanie OKSYMEL ZIOŁOMIÓD Z POKRZYWY gdy zostanę nią poparzona. Podróże kształcą zakochałam się w CHUTEY taka konfitura na ostro.

Doradztwo w sprzedaży:

Jeżli posiadana wiedza na to pozwala to tak . Chętnie się dzielę tym co wiem.

Usługi:

Prowadzę warsztaty taneczne jeśli jest taka potrzeba. Polskie zwyczaje i obrzędy są mi bliskie sercu. Wszystko co związane z kulturą ludową jest dla mnie ważne. Druga pasja to dekupaż dający moc satysfakcji Zero wiadomości jak łączyć kolory ale chęci były więc zaczęłyśmy coś próbować. Czas nauki i zabawy z dekupażem był dla nas bezcenny gdy połknęłyśmy bakcyla wpadłyśmy jak śliwka w kompot i tak powstały pierwsze prace- przedmioty z duszą nie komercjalizacja tylko to co nam w duszy grało. Jest on teraz lekiem na całe zło. Wsiadając do tego artystycznego pociągu zapominamy o całym świecie , który został za drzwiami naszej pracowni .Ta technika, pozwala nam na nieograniczone możliwości kreacji i wyrażania swoich pragnień i tęsknot. Wiele naszych prac posiada indywidualny charakter artysty hobbysty , kiedy nadajemy ozdobionemu przedmiotowi unikalny charakter. Największą naszą satysfakcją jest gdy słyszymy od naszych klientów słowa uznania. Więć też zapraszamy do tego artystycznego pociągu.Piekę chleb na zakwasie. w zależności od potrzeb rodzinnych ciasta, ciasteczka, Kobieta pracująca żadnej pracy się nie boję. w zależności od potrzeb dostosowuję się jak kameleon.

Współpraca z klientami:

Jestem członkiem bractwa rycerskiego Śląskiej Komandorii Krzyżowców z Czerwoną Gwiazdą. Podczas turniejów nawiązuję różne relacje zklientami. Najwększą satysfakcję mi sprawia gdy podczas degustacji przez dzieci konfitur warzywnych mówią ALE DOBRE. Mama przewraca oczami i mówi on /ona taki niejadek. Współpracuję z Lokalną Grupą Działania " Szlakiem Granitu" z Dobromierza,

Dowód społeczny:

Niestety nie posiadam. Zadowolenie klienta jest największym certyfikatem.

Menu dostępności ✖

Przywróć domyślne ustawienia

Podświetlenia linków

Wielkość czcionki

Odstępy

Przyjazny dla dyslek...

Kursor