Usia Siusia Sylwia Danisiewicz

O nas

USIA SIUSIA   powstała w 2020 roku, Tworzą ją dwie zwariowane kobiety matka i córka, które kochają polską kulturę ludową jej bogactwo, różnorodność i piękno. Zależy nam by doceniać to co polskie nawiązywać do tradycji i natury. Krzewić kulturę ludową i wytwarzać wyroby rękodzielnicze

Podkreślić swój indywidualizm oraz zaakcentować sprzeciw wobec masowej produkcji.

 


Pomysł na biznes:

Narodził się z potrzeby serca za tym co ulotne.. Robienie przetworów to styl bycia mający coś z nostalgii za tym co minione. My traktujemy robienie przetworów jako przyjemność, a nawet sztukę a nie konieczność..Tylko wtedy będą znakomite, a w swoim smaku oddadzą całą miłość i dobry nastrój gospodyni.

Historia:

Jak ktoś kiedyś o mnie powiedział" śpiewa ,tańczy ,recytuje i w kuchni się realizjue".Stało się moją siłą napędową. w 2020 roku ze względu na kłopoty zdrowotne i pandemię.Byłam zmuszona zostawić to co kocham po 25 latach przestałam prowadzić Zespół Pieśni i Tańca " Bystrzyca" i co dalej robić ? Babcia z mamą wpoiły mi , iż pełna spiżarnia jest oznaką wzorowo prowadzonego gospodarstwa domowego..Dzieci stwierdziły dziel się nadwyżkami i tak się zaczęło. . Tworzymy je z pasją tak od serducha dla rodziny i dzielimy się z wami naszą dalszą rodziną.

O produkcji:

Chcę przede wszystkim zachować dla kolejnych pokoleń prawdziwe smaki domowych przetworów. .Moje skarby zamykam w szklanych słoiczkai butelkach by móc ponownie opakowanie wykorzystać. Nasze inspiracje zależą od urodzaju, który w każdym sezonie jest inny. Powoduje to, że produkuję krótkie serie roduktów. Większość owoców wykorzystywanych do produkcji przetworów zbieramy z córką samodzielnie z ogrodu czy warzywniaka, dostajemy od znajomych czy sąsiadów mówiąc masz przerób by się nie zmarnowało., Wszystko jest ręcznie robione w zaciszu domowym począwszy od zbioru owoców, warzyw, ziół po etykiety i ozdoby słoiczka.

Czym wyróżniają się nasze produkty?:

Przetwory to magia wymagająca czasu z dodatkiem szczypty cierpliwości. Są one pozbawione konserwantów. sztucznych barwników i aromatów wydobywamy smak długo je smażąc by uzyskały odpowiednią gęstość. Są tworzone z mozołem ale to wszystko po to by zachować smak i aromat. Warzywa i owoce rosną na nawozie gołębim i kurzym z własnej produkcji. Mąż jest hodowcą gołębi pocztowych a szwagierka kur. !00 procent owoców +cukier i przyprawy oraz sok z cytryny lub pomarańczy i, tajemnice babci i włożone serducho= PYCHOTA . Mniam!!!

Kiedy najlepiej kupować nasze produkty?:

Kiedy państwa najdzie ochota oraz jak jest potrzeba. Trzeba je pokochać wtedy smakują najlepiej. . Tylko trzeba pamiętać iż w zależności od zebranej ilości nie zawsze mogą być dostępne..Przerabiam to co zbiorę więc nie są to wielkie ilości, . Dbam o jakość i smak .

Produkty:

Wytwarzam tradycyjne konfitury z owoców sezonowych lecz nie mniej smakowite i oryginalne są te smażone z warzyw i owoców egzotycznych. Produkuję soki i syropy z ziół i owoców domowych i leśnych w zależności ile mi starczy czasu. Obrodzą pomidory i cukinia powstaną KECZUPY, przeciery lub w całości zagotowane w słoiczku. Paprykę dostanę od sąsiada robię AJWAR.. Czosnek , cebula i chrzan obrodzi + miód z sąsiedzkiej pasieki powstanie OKSYMEL ZIOŁOMIÓD Z POKRZYWY gdy zostanę nią poparzona. Podróże kształcą zakochałam się w CHUTEY taka konfitura na ostro.

Doradztwo w sprzedaży:

Jeżli posiadana wiedza na to pozwala to tak . Chętnie się dzielę tym co wiem.

Usługi:

Prowadzę warsztaty taneczne jeśli jest taka potrzeba. Polskie zwyczaje i obrzędy są mi bliskie sercu. Wszystko co związane z kulturą ludową jest dla mnie ważne. Druga pasja to dekupaż dający moc satysfakcji Zero wiadomości jak łączyć kolory ale chęci były więc zaczęłyśmy coś próbować. Czas nauki i zabawy z dekupażem był dla nas bezcenny gdy połknęłyśmy bakcyla wpadłyśmy jak śliwka w kompot i tak powstały pierwsze prace- przedmioty z duszą nie komercjalizacja tylko to co nam w duszy grało. Jest on teraz lekiem na całe zło. Wsiadając do tego artystycznego pociągu zapominamy o całym świecie , który został za drzwiami naszej pracowni .Ta technika, pozwala nam na nieograniczone możliwości kreacji i wyrażania swoich pragnień i tęsknot. Wiele naszych prac posiada indywidualny charakter artysty hobbysty , kiedy nadajemy ozdobionemu przedmiotowi unikalny charakter. Największą naszą satysfakcją jest gdy słyszymy od naszych klientów słowa uznania. Więć też zapraszamy do tego artystycznego pociągu.Piekę chleb na zakwasie. w zależności od potrzeb rodzinnych ciasta, ciasteczka, Kobieta pracująca żadnej pracy się nie boję. w zależności od potrzeb dostosowuję się jak kameleon.

Współpraca z klientami:

Jestem członkiem bractwa rycerskiego Śląskiej Komandorii Krzyżowców z Czerwoną Gwiazdą. Podczas turniejów nawiązuję różne relacje zklientami. Najwększą satysfakcję mi sprawia gdy podczas degustacji przez dzieci konfitur warzywnych mówią ALE DOBRE. Mama przewraca oczami i mówi on /ona taki niejadek. Współpracuję z Lokalną Grupą Działania " Szlakiem Granitu" z Dobromierza,

Dowód społeczny:

Niestety nie posiadam. Zadowolenie klienta jest największym certyfikatem.

Menu dostępności ✖

Przywróć domyślne ustawienia

Podświetlenia linków

Wielkość czcionki

Odstępy

Przyjazny dla dyslek...

Kursor