Restauracja Wrocławska

O nas

Serwuje kuchnię polską oraz kuchnię przedwojennego Wrocławia. Inspiracją były książki znanego wrocławskiego pisarza Marka Krajewskiego. Jego główny bohater Eberhard Mock był przedwojennym policjantem i miłośnikiem kuchni wrocławskiej. Inspiracji szukamy również w książce „Kuchania Wrocławia” Grzegorza Sobela – historyka z Uniwersytetu Wrocławskiego który bada zwyczaje kulinarne przedwojennych wrocławian.

Produkujemy trzy rodzaje nalewek: Wrocławska Kminkówka, Dereń i Rokitnik.

 

 


Pomysł na biznes:

Masz misją jest odkrywanie starych przepisów na dania i alkohole, które były kiedyś serwowane we Wrocławiu.

Czym wyróżniają się nasze produkty?:

Nalewki, które produkujemy są w 100% naturalne, ręcznie robione.

Produkty:

Nalewki: Wrocławska Kminkówka Dereń Rokitnik

Doradztwo w sprzedaży:

Posiadamy wykfalifikowaną kadrę pracowników

Usługi:

Jesteśmy restauracją, ale również prowadzimy sklep z naszymi nalewkami, winami z dolnośląskich winnic, jak i cydrami, miodami pitnymi i piernikami wrocławskimi.

Dowód społeczny:

Jesteśmy członkami stowarzyszeń:Wrocławska Organizacja Turystyczna Dolnośląska Organizacja Turystyczna Dolnośląska Izba Turystyki Izba Turystki Rzeczypospolitej Polskiej

Menu dostępności

Przywróć domyślne ustawienia

Podświetlenia linków

Wielkość czcionki

Odstępy

Przyjazny dla dyslek...

Kursor