Octownia - Rolniczy Handel Detaliczny Agata Stadtmüller

O nas

Rodzinna działalność rolnicza prowadzona w Kuźniczysku.
Wytwarzamy ocet naturalny procesem długiej fermentacji tlenowej.
Fermentacja octowa przebiega przy współudziale bakterii octowych (z rodzaju Acetobacter, zwanych również pałeczkami octowymi), których enzymy umożliwiają reakcje utleniania alkoholu etylowego do kwasu octowego i wody.

 


O produkcji:

Skład 100% jabłek różnych odmian: golden, antonówka, szara renetaWartości odżywcze w 100g Wartość energetyczna 87 kJ/ 21 kcal - tłuszcz: 0 g - kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g - węglowodany: 0,9 g – w tym cukry: 0,4 g - białko: 0 g - sól: 0 g

Czym wyróżniają się nasze produkty?:

Ocet jabłkowy – zastosowanieOcet jabłkowy to wielozadaniowy superbohater każdego domu. Dawniej za jego pomocą leczono problemy trawienne i infekcje, dezynfekowano rany, a także dbano o urodę. Dziś możesz stosować go:W kuchni: w dressingach z oliwą z oliwek, czosnkiem i miodem do sosów, dipów i marynat do domowego napoju energetycznego z ciepłą wodą, imbirem, cytryną i miodem do napoju na bazie soku jabłkowego z octem i cynamonem do mycia świeżych warzyw i owoców – wodą z octem zmyją z ich skórki drobnoustroje W pielęgnacji: do przeciwłupieżowej płukanki nadającej włosom blasku, którą zrobisz z 1 łyżki octu i szklanki wody do przemywania skóry – zmieszany z wodą pełni funkcję toniku, reguluje pH i pomaga w walce z trądzikiem Do sprzątania: wodą z octem umyjesz okna, podłogi i łazienkę

Kiedy najlepiej kupować nasze produkty?:

cały rok

Produkty:

ocet

Doradztwo w sprzedaży:

tak

Usługi:

produkt biodynamiczny - naturalny

Współpraca z klientami:

tak oczywiście

Dowód społeczny:

pozytywny odbiór wśród klientów, dalsze polecenia wśród znajomych

Menu dostępności ✖

Przywróć domyślne ustawienia

Podświetlenia linków

Wielkość czcionki

Odstępy

Przyjazny dla dyslek...

Kursor