Fermentacja octowa przebiega przy współudziale bakterii octowych (z rodzaju Acetobacter, zwanych również pałeczkami octowymi), których enzymy umożliwiają reakcje utleniania alkoholu etylowego do kwasu octowego i wody.
O produkcji:
Skład
100% jabłek różnych odmian: golden, antonówka, szara renetaWartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 87 kJ/ 21 kcal
- tłuszcz: 0 g
- kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- węglowodany: 0,9 g
– w tym cukry: 0,4 g
- białko: 0 g
- sól: 0 g
Czym wyróżniają się nasze produkty?:
Ocet jabłkowy – zastosowanieOcet jabłkowy to wielozadaniowy superbohater każdego domu. Dawniej za jego pomocą leczono problemy trawienne i infekcje, dezynfekowano rany, a także dbano o urodę.
Dziś możesz stosować go:W kuchni:
w dressingach z oliwą z oliwek, czosnkiem i miodem
do sosów, dipów i marynat
do domowego napoju energetycznego z ciepłą wodą, imbirem, cytryną i miodem
do napoju na bazie soku jabłkowego z octem i cynamonem
do mycia świeżych warzyw i owoców – wodą z octem zmyją z ich skórki drobnoustroje
W pielęgnacji:
do przeciwłupieżowej płukanki nadającej włosom blasku, którą zrobisz z 1 łyżki octu i szklanki wody
do przemywania skóry – zmieszany z wodą pełni funkcję toniku, reguluje pH i pomaga w walce z trądzikiem
Do sprzątania:
wodą z octem umyjesz okna, podłogi i łazienkę
Kiedy najlepiej kupować nasze produkty?:
cały rok
Produkty:
ocet
Doradztwo w sprzedaży:
tak
Usługi:
produkt biodynamiczny - naturalny
Współpraca z klientami:
tak oczywiście
Dowód społeczny:
pozytywny odbiór wśród klientów,
dalsze polecenia wśród znajomych