Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

MONCANA

O nas

Jesteśmy polską firmą rodzinną, którą tworzą ludzie z ponad 20-letnim doświadczeniem. Dbamy o najwyższą jakość ziaren i zdrowie naszych klientów. Oferujemy bezglutenowe produkty spożywcze, które są wynikiem pasji i zaangażowania w dostarczanie bezpiecznego jedzenia bez sztucznych dodatków.

Jesteśmy pionierami w dziedzinie żywności funkcjonalnej. Prowadzimy badania  i wprowadzamy na rynek produkty wzbogacone naturalnie występującymi substancjami aktywnymi. Te fitoskładniki nie tylko zapobiegają chorobom, ale także wspierają proces leczenia.

Poprzez mikronizację naszych mąk zwiększyliśmy biodostępność składników odżywczych, co oznacza ich lepsze przyswajanie przez organizm. Szeroki wybór także nietypowych mąk, wzbogaca dietę i umożliwia kulinarne eksperymenty, otwierając drzwi do różnorodnych i zdrowych przepisów.

Ekologiczne oleje tłoczymy na zimno, w małych partiach, dzięki czemu zachowują wszystkie wartości odżywcze, w tym witaminy, minerały i niezbędne kwasy tłuszczowe, które odgrywają kluczową rolę we wspieraniu zdrowia serca, wzmacnianiu układu odpornościowego i poprawie ogólnego samopoczucia.

Tam gdzie kończy się młynarstwo zaczyna się MONCANA


Pomysł na biznes:

Nasza przygoda rozpoczęła się od dostarczania surowców dla branży baby food, gdzie standardy jakości są niezwykle wymagające, a każdy składnik musi przejść rygorystyczne testy. Zdobyte doświadczenie w zapewnianiu czystości ziaren od metali ciężkich, pestycydów i rakotwórczych mykotoksyn zainspirowało nas do myślenia: dlaczego nie oferować równie zdrowej żywności dla wszystkich, nie tylko dla dzieci?Tak narodziła się marka MONCANA, której celem jest dostarczanie zdrowej żywności dostępnej dla każdego, niezależnie od wieku. Obecnie, oprócz spełniania norm żywności dziecięcej, jesteśmy pionierami w dziedzinie żywności funkcjonalnej. Dzięki procesowi mikronizacji naszych mąk zwiększamy biodostępność składników odżywczych i oferujemy produkty wzbogacone naturalnymi substancjami aktywnymi. Te fitoskładniki nie tylko zapobiegają chorobom, ale także wspierają zdrowie na co dzień.

Historia:

Początki naszej działalności związane były ze współpracą z dużymi firmami, dla których dostarczamy surowce do produkcji żywności dla dzieci. W branży baby food standardy jakości są niezwykle wysokie, a każdy składnik musi przejść surowe testy.Z czasem zaczęła nas zastanawiać różnica w jakości żywności dla najmłodszych w porównaniu do tego, co dostępne jest dla reszty społeczeństwa. Wiedzieliśmy, jak ważne jest, aby ziarna były wolne od metali ciężkich, pestycydów i rakotwórczych mykotoksyn, na które szczególnie narażone są pszenica, kukurydza i żyto.Szkodliwe substancje zawarte w powszechnie dostępnej żywności mają negatywny wpływ na nasz układ pokarmowy i ogólne zdrowie.Zaczęliśmy się zastanawiać: skoro nasi przodkowie nie rozróżniali pól uprawnych na te dla dzieci i dla dorosłych, to gdzie popełniliśmy błąd? Rolnictwo, które kiedyś było jednolite i zdrowe, z czasem zeszło na niewłaściwe tory.Pojawiło się pytanie: co możemy zrobić, aby wszyscy mieli dostęp do zdrowych produktów i aby historia ziaren miała nowe, pozytywne rozdziały?To zainspirowało nas do stworzenia marki MONCANA, która dostarcza zdrową żywność dla każdego, niezależnie od wieku. W MONCANA wierzymy, że dobre jedzenie jest fundamentem dobrego zdrowia, na które wszyscy zasługujemy.Nasza historia to nieustanna ewolucja i adaptacja, w której każde ziarno i każdy produkt służą większemu celowi – dostarczeniu zdrowej, bezpiecznej i dostępnej dla wszystkich żywności, która rzeczywiście poprawia dobrostan.

Czym wyróżniają się nasze produkty?:

Innowacja: żywność funkcjonalna czyli taka, która nie tylko dostarcza niezbędnych składników odżywczych, ale również posiada udokumentowany, korzystny wpływ na różne funkcje organizmu. Nasze owsianki funkcjonalne wzbogacone o fitoekstrakty, to doskonała forma suplementacji, która zapewnia korzyści zdrowotne bez konieczności zażywania garści tabletek.Mikronizacja: nasza specjalność, to mąki pudrowe. Dzięki unikalnemu procesowi mikronizacji, czyli bardzo drobnemu mieleniu, nasze mąki wyróżniają się większą biodostępnością składników odżywczych, co oznacza ich lepsze przyswajanie przez organizm.Zrównoważony rozwój: jsteśmy zaangażowani w ekologię. Współpracujemy tylko z certyfikowanymi dostawcami, nawet jeśli nasze mąki nie mają znaczka EKO możesz mieć pewność, że pochodzą z kontrolowanych upraw, bez GMO i użycia pestycydów. Znamy naszych dostawców i wiemy, że wysoka jakość i wyśrubowane standardy są dla nich ważne tak samo, jak dla nas.Dostępność: łączymy jakość premium z dostępnością dla każdego - MONCANA demokratyzuje zdrowe odżywianie. Dążymy do tego, by nasze produkty, mimo wysokich standardów i ekologicznych certyfikatów, były w rozsądnych cenach. Dbamy o to, aby nasi rolnicy byli godziwie wynagradzani, nie obciążając jednocześnie klientów nieuzasadnionymi kosztami za bezglutenowość czy ekologiczność naszych produktów.

Kiedy najlepiej kupować nasze produkty?:

Prowadzimy sklep internetowy i nasze produkty dostępne są przez cały rok, nie rządzi nami sezonowość.

Produkty:

Żywność funkcjonalna - płatki osiane wzbogacone o fitoekstrakty: z ostropestu, pokrzywy, mniszka lekarskiego czy głogu.Fitokuracje pitne na bazie wód uzdrowiskowych Miszko i Dąbrówka ze Szczawna Zdroju wzbogacone o fitoekstrakty: na watrobę, na nerki i serce.Mikronizowane mąki: lniana, konopna, quinoa, sorgo, gryczana, kukurydziana, z ciecierzycy, z zarodków kukurydzianych, owsiana, ryżowa, jaglana...Oleje tłoczone na zimno i oleje wzbogacone o ekstrakty roślinneBIO mieszanki chlebowe stworzone we współprcacy z Bogdanem Smolorzem, bez sztucznych dodatków i wypełniaczy, naturalnie prosty skład.100% bezglutenowe ziarna: kszka kukurydziana -polenta i kasza gryczana niepalona, owoce liofilizowane, ziarna konopii, babka jajowata, płatki ziemniaczaneBiałko konopne, mikronizowane

Doradztwo w sprzedaży:

Jesteśmy otwarci na komunikację, wszystkie pytania, które kierowane są do nas przez stronę sklepu i w social mediach marki są obsługiwane. Słuchamy naszych klientów i doradzamy im w codziennej drodze do dbałości o zdrowie.

Współpraca z klientami:

Anna cierpiąca na celiakię, przez lata nie mogła znaleźć mąki, która spełniałaby jej potrzeby i była bezpieczna. Odkrycie MONCANA zmieniło jej życie - w końcu mogła piec bez obaw, z mąką, której własciwości (smak, konsystencja) są zawsze takie same.Marcin, borykający się z nietolerancjami pokarmowymi, często czuł się wykluczony z powodu swojej diety. Produkty MONCANA dały mu wolność w kuchni, inspirując do eksperymentowania z przepisami i dzielenia się zdrowym jedzeniem z innymi, co znacząco poprawiło jego samopoczucie i relacje.

Dowód społeczny:

Posiadamy certyfikaty FSSC22000, EKO/BIO, GMP+, które rozszerzamy obecnie o Kosher i Hallal. Certyfikat EKO wydany przez DQS Polska Sp. z o.o. (PL-EKO-11), mamy badania wykluczające obecność pestycydów (w tym glifosatu) w przetwarzanych przez nas ziarnach.Dzieki dbałosci o najwyzsze standardy, jestesmy w stanie dostarczac i produkowac surowce dla najbardziej wymagajacego rynku zywnosci, jakim jest BABYFOOD. Nasze procesy sa nie tylko rygorystyczne pod wzgledem jakosci, ale równiez zrównowazone i przyjazne dla srodowiska.

Menu dostępności ✖

Przywróć domyślne ustawienia

Podświetlenia linków

Wielkość czcionki

Odstępy

Przyjazny dla dyslek...

Kursor