O nas
Jesteśmy producentem kombuchy od 2016 roku, nasz rzemieślniczy proces produkcyjny można porównać do produkcji piw craftowych czy cydrów. Mamy własny zakład produkcyjny co daje nam pełną kontrolę nad jakością wytwarzanego produktu. Tworzymy oryginalne kompozycje smakowe, dzięki czemu CUDO jest zaliczane do kategorii PREMIUM.
Nasza kombucha jest w 100% naturalna i niepasteryzowana, dzięki czemu zbiera pochlebne opinie szefów kuchni, barmanów, indywidualnych klientów a ponadto otrzymała POLSKĄ NAGRODĘ JAKOŚCI 2022, z której jesteśmy szczególnie dumni.
Pomysł na biznes:
Odkrycie smaku tradycyjnej kombuchy podczas podróży po Europie zainspirowało właściciela firmy do samodzielnego wykonania tego napoju i tak zaczął działalność jako producent kombuchy. Pierwszymi degustatorami kombuchy byli członkowie rodziny. W smaku przypominała ona napój, który niegdyś w domu robiła babcia. Ten charakterystyczny smak jest zatem instynktownie przekazywany z pokolenia na pokolenie – a to znak, że powinien zagościć również w Twoim domu.Dzięki temu udanemu eksperymentowi dziś możesz cieszyć się smakiem oryginalnej kombuchy z naturalnymi dodatkami smakowymi. Jeśli spróbujesz jej raz, może okazać się Twoim ulubionym napojem już na zawsze.
Historia:
Zainspirowani dynamicznym wzrostem świadomości konsumentów na temat zdrowego żywienia i produktów nieprzetworzonych, postanowiliśmy wprowadzić na rynek napój, którego jeszcze nie było. Pozytywnym bodźcem do działania była również inspiracja działalności małych browarów rzemieślniczych i cydrowni, których produktami zachwycają się koneserzy prawdziwego piwa – my z kolei chcieliśmy, by zarówno oni, jak i pozostali, mogli ugasić pragnienie oraz cieszyć się smakiem bezalkoholowego, oryginalnego i naturalnego napoju o każdej porze dnia.
O produkcji:
CUDO Kombucha Tea to naturalny, niepasteryzowany napój probiotyczny, bogaty w żywe kultury bakterii i drożdże. Dzięki temu skutecznie wzmacnia odporność, oczyszcza organizm z toksyn, wspomaga pracę układu trawiennego i wpływa pozytywnie na równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Stanowi naturalny izotonik obfitujący w witaminy, polifenole, antyoksydanty i inne składniki odżywcze. A do tego jak smakuje!Z pasji do odkrywania nowych smaków. Z miłości do naturalnych produktów. Z własnego doświadczenia. Tak właśnie powstał napój CUDO Kombucha.
Czym wyróżniają się nasze produkty?:
Produkt odzwierciedla nasze pomysły, pasje i serca włożone w pracę nad opracowaniem oryginalnej receptury napoju, który jest zdrowy, smaczny i orzeźwiający. Wyjątkowa mieszanka z zawartością żywych kultur bakterii i drożdży (SCOBY), polifenoli oraz antyoksydantów sprawia, że CUDO Kombucha wzmacnia odporność, wspomaga działanie układu trawiennego, wykazuje właściwości detoksykacyjne i wpływa na równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Ponadto napój w skuteczny sposób gasi pragnienie, pobudza, jest lekko gazowany i charakteryzuje się delikatną kwasowością. Zaskakuje również tradycyjnym sposobem produkcji (poprzez fermentację) oraz niestandardowym smakiem.
Kiedy najlepiej kupować nasze produkty?:
Sezon na CUDO trwa cały rok!