Browar Pod Gruszą

O nas

Browar Pod Gruszą to wyważony pomysł na warzenie piwa w regionie, w którym te tradycje sięgają XIII wieku. Miejsce nieprzypadkowe, bo w Krainie Wygasłych Wulkanów, która stale zyskuje swoich wielbicieli (około 90 km od Wrocławia). 

Działamy od sierpnia 2022 roku. W swojej ofercie mamy piwa butelkowane sprzedawane na miejscu oraz do lokalnych restauracji i hoteli.

W naszej stałej ofercie mamy 4 rodzaje piwa, które nazwami nawiązują do naszego regionu:

  • Zachodni Brzeg Kaczawy (West Coast AIPA) 16 BLG
  • Złota Szycha Chmielu (IPA) 14 BLG
  • Tajemnica Twierdzy Na Wulkanie (APA) 12 BLG
  • Sąsiedzi (Czeski Lager) 12 BLG

Dodatkowo możemy pochwalić się piwami z edycji limitowanych, okazjonalnych i sezonowych.

 


Pomysł na biznes:

Browar Pod Gruszą to odpowiedź na stale rosnące zainteresowanie piwami kraftowymi.

Historia:

Choć działamy od niedawna, nasza wiedza przekazywana była z pokolenia na pokolenie, a rzemiosło kształcone przez kilka lat zarówno w domowych, piwnych eksperymentach jak i u specjalistów w tej dziedzinie podczas studiów piwowarskich na Wrocławskim UP.

O produkcji:

Warzone przez nas piwa są niepasteryzowane, dbamy o nasze rzemiosło, korzystając z naturalnych surowców.

Kiedy najlepiej kupować nasze produkty?:

Działamy cały rok.

Produkty:

Piwa kraftowe.

Usługi:

Grupowe warsztaty piwowarskie, czyli spotkanie na temat tajników piwowarskich i degustacja naszych piw.

Menu dostępności

Przywróć domyślne ustawienia

Podświetlenia linków

Wielkość czcionki

Odstępy

Przyjazny dla dyslek...

Kursor