Piernik Bazylejski Basler Leckerli – Pierniki Wrocławskie Rodzinna Manufaktura Piernika

Piernik Bazylejski Basler Leckerli – Pierniki Wrocławskie Rodzinna Manufaktura Piernika

10.00 

ul. Kolonia, 5,
55--220 Grędzina

Dane kontaktowe:
Telefon: 602609504
Adres e-mail: [email protected]

Zobacz wszystkie produkty sprzedającego

Wygodna płatność

Szybkie i bezpieczne płatności online,

Bezpieczeństwo

Wszyscy sprzedawcy są weryfikowani

Jakość

Stawiamy wyłącznie na wysokojakościowe produkty regionalne.

Parametry produktu

Waga0.1 kg
Wymiary4 × 5 × 1 cm
Gram (waga)

Opis

Piernik Bazylejski – Basler Leckerli
Jeden z naszych najbardziej popularnych wypieków.
Pochodzący z Bazylei niesamowity piernik powstały z migdałów i miodu. Piernik wypiekany bez jajek i bez masła.

Skład:

– mąka pszenna,
– miód,
– migdały,
– cukier,
– pomarańcza,
– ręcznie mieszana przyprawa korzenna,
– soda oczyszczona

Waga porcji 80-100 gram

W trakcie wyrabiania naszych pierników najważniejsza jest dla nas wysoka jakość użytych półproduktów oraz ich dolnośląskie pochodzenie.
Do wypieku Pierników Wrocławskich  używamy mąki z własnego przemiału lub pochodzącej z małych lokalnych młynów, takich które starannie selekcjonują swoich dostawców oraz dbają o pochodzenie mielonego zboża. Smak i zapach pierników zależą w dużej części od użytego miodu. W naszych piernikach znajdziecie tylko miód z kilku dolnośląskich pasiek których właścicieli tych pasiek znamy od lat. Dobre pierniki to także dobre masło. Większość naszych pierników jest przygotowywana z użyciem masła 82% z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskie w Międzyborzu. Własnoręcznie dobieramy składniki i mieszamy swoją przyprawę piernikową w której składniki i ich proporcje są dokładnie wymierzone w zależności od piernika któremu mają nadać charakter.

Gotowy do wysyłki w 3-5 dni roboczych z Polska


Rma sugerowane przez DPR

Inne produkty sprzedającego
Powiązane produkty
Menu dostępności

Przywróć domyślne ustawienia

Podświetlenia linków

Wielkość czcionki

Odstępy

Przyjazny dla dyslek...

Kursor