Gotowy do wysyłki w 1-3 dni robocze z Polska
20.00 zł
Szybkie i bezpieczne płatności online,
Wszyscy sprzedawcy są weryfikowani
Stawiamy wyłącznie na wysokojakościowe produkty regionalne.
| Waga | 0.9 kg |
|---|
Chleb na zakwasie
Nasz chleb to tradycyjny wypiek na naturalnym zakwasie żytnim, przygotowywany w restauracji i pensjonacie Alpejski Dwór w Międzygórzu. Powstaje z połączenia mąki żytniej i pszennej, serwatki z własnej produkcji serów oraz odrobiny soli i czarnuszki, która nadaje mu charakterystyczny aromat i trwałość.
Nie używamy drożdży, konserwantów ani polepszaczy. Ciasto dojrzewa powoli, dzięki czemu chleb ma wilgotny miąższ, chrupiącą skórkę i wyjątkowy, głęboki smak.
Każdy bochenek jest formowany ręcznie i wypiekany w piecu konwekcyjnym, tak jak robiło się to dawniej – z szacunkiem do surowca i tradycji.
To chleb, który zachowuje świeżość przez kilka dni i idealnie komponuje się z naszymi wędlinami, i konfiturami.
Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas żytni, serwatka, sól, czarnuszka, sezam.
Waga bochenka: ok. 900 g
Cena: 20 zł







![]() Przywróć domyślne ustawienia | ![]() Podświetlenia linków ![]() Podświetlenia linków ![]() |
![]() Wielkość czcionki ![]() Średni tekst ![]() ![]() Duży tekst ![]() ![]() Bardzo duży tekst ![]() | ![]() Odstępy ![]() Małe odstępy ![]() ![]() Większe odstępy ![]() ![]() Duże odstępy ![]() |
![]() Przyjazny dla dyslek... ![]() Przyjazny dla dyslek... ![]() | ![]() Kursor ![]() Duży kursor ![]() ![]() Przedownik do czyt.. ![]() |