Kalafior kiszony 500ml – Kiszonki Sznajderów

Kalafior kiszony 500ml – Kiszonki Sznajderów

13.99 

ul. Obornicka 235-237, pawilon 1073,
51--114 Wrocław

Dane kontaktowe:
Telefon: 501300602
Adres e-mail: [email protected]

Zobacz wszystkie produkty sprzedającego

Wygodna płatność

Szybkie i bezpieczne płatności online,

Bezpieczeństwo

Wszyscy sprzedawcy są weryfikowani

Jakość

Stawiamy wyłącznie na wysokojakościowe produkty regionalne.

Parametry produktu

Waga0.8 kg
Mililitr (pojemność)

Opis

Kalafiory kisimy podobnie do ogórków. Do kalafiorów z własnych pól dodajemy czosnek, koper i zalewę z solą kamienną (z Kopalni w Kłodawie).

To zdrowa przekąska, dodatek do dań głównych, świetnie smakuje też z dipami i hummusem.

Warto pamiętać, że niepasteryzowane kiszonki – są pełne żywych bakterii probiotycznych, które korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit i usuwają toksyny. Eliminują bakterie chorobotwórcze, dzięki czemu zwiększa się odporność organizmu. To naturalne antybiotyki.

Kalafiory są niepasteryzowane. Należy przechowywać je w lodówce (w zalewie, w zamkniętym pojemniku).

Kalafiory kisimy podobnie do ogórków. Do kalafiorów z własnych pól dodajemy czosnek, koper i zalewę z solą kamienną (z Kopalni w Kłodawie).

To zdrowa przekąska, dodatek do dań głównych, świetnie smakuje też z dipami i hummusem.

Warto pamiętać, że niepasteryzowane kiszonki – są pełne żywych bakterii probiotycznych, które korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit i usuwają toksyny. Eliminują bakterie chorobotwórcze, dzięki czemu zwiększa się odporność organizmu. To naturalne antybiotyki.

Kalafiory są niepasteryzowane. Należy przechowywać je w lodówce (w zalewie, w zamkniętym pojemniku).

Składniki:
kalafior, woda, koper, czosnek, sól

Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna – 38 kj / 9 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 0,7 g
w tym cukry – 0 g
Błonnik – g
Białko – 0,6 g
Sól – 2,6 g

Przechowywać w temp. Do 10 C.

Data minimalnej przydatności do spożycia wynosi ok. 2 miesiące.

UWAGA – jeżeli to Twoja pierwsza przygoda z niepasteryzowanymi kiszonkami, przeczytaj uważnie poniższą informację:
– nasze kiszonki są żywe, niepasteryzowane, a co za tym idzie bakterie powstałe podczas fermentacji cały czas pracują,
– kiszonki należy przechowywać w lodówce, paczki wysyłamy od poniedziałku do czwartku, żeby czas pobytu poza lodówką był jak najkrótszy, a po otrzymaniu paczki należy je jak najszybciej przenieść do lodówki,
– w czasie wysyłki wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików – nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują – po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić.

Gotowy do wysyłki w 1-2 dni robocze z Polska


 

Zasady wysyłki

Dostawa w dni robocze na terenie Wrocławia

Rma sugerowane przez DPR

Menu dostępności

Przywróć domyślne ustawienia

Podświetlenia linków

Wielkość czcionki

Odstępy

Przyjazny dla dyslek...

Kursor